top of page

הירשמו לניוזלטר והישארו מעודכנים

תודה על ההרשמה!

גלו את תכניות ההדרכה
של אופנוען מאומן

לא משנה מה תרצה להוציא מעצמך ומהאופנוע, רכיבה זאת אומנות.

אומנות הרכיבה. הדרכת הרכיבה המתקדמת והמובילה בישראל.

האינסטגרם שלנו

בואו נדבר על גובה | אייל פרדר

הידעת? את מרוץ הפאריז דקאר ניצח דרדס.


השילוב הזה של גובה רוכב וגובה מושב האופנוע הוא דיון ארוך שנים וכנראה שלנצח מאותגרים ורטיקלית, יתלוננו על כך שקשה להם עם אופנועים גבוהים. אז החלטנו לנצל את התקופה הזאת בשנה, בה חוגגים שנה חדשה ומתחיל ראלי דקאר (מה זה דקאר?), כדי להיזכר באגדת דקאר שמוכיחה יותר מכולם שגובה הוא רק בראש. תכירו את גסטון רייהר (הוגים: רא-יה).


אין דבר העומד בפני הרצון

גסטון נולד בבלגיה בשנת 1947 ולמרות שבורך במימדים שכנראה מתאימים יותר לרוכב כביש - סה"כ מטר שישים ושייבה - בחר הרוכב הבלגי להיכנס דווקא לתחום השטח. וזה שהוא מעולם לא הגיע לריצפה על אופנוע שטח, לא הפריע לו לנצח את אליפות העולם במוטוקרוס בנפח 125 סמ"ק במשך שלוש שנים רצופות (בין 1975 ל-1977).


עד פה לא משהו באמת מיוחד, בינינו. בסופו של דבר במוטוקרוס מדובר במסלול סגור ואפשר להסתדר. בכל זאת, זה לא כמו באנדורו, שם לרוכבים גדולים יש יתרון בהתמודדות עם מכשולים, כשהם יכולים פשוט לשלוח רגל מטה ולהתקדם. אלא שגסטון לא הסתפק במוטוקרוס או אינדורו, הגדיל לעשות ובחר להתחרות על אופנועים עוד יותר גדולים; אופנועי הראלי הענקיים של מרוץ פריז-דקאר.

למישהו יש שרפרף?

כמו במוטוקרוס, גם כאן רייהר הצליח לזרוח וניצח את הראלי הקשה בעולם. בזינוקים הוא היה עומד ליד האופנוע, קודם משחרר קלאץ' ורק אז מטפס על האופנוע הנוסע(!). ככה הוא ניצח שנתיים רצוף (1984 ו-1985). עכשיו תסתכלו בתמונות או בסרטון ותראו שאין דבר העומד בפני הרצון, או הגובה. גובה המושב הגיע לגסטון כמעט עד החזה ולא היתה לו שום אפשרות להוריד רגל לקרקע מרגע שהוא מתחיל תנועה. עם ב.מ.וו ששוקל 230 קילו. בדיונות. לצערנו, אגדת הדקאר, רייהר, מת ממחלת הסרטן בשנת 2005.

אז האם לקנות אופנוע שמרגיש לכם גבוה מידי ומוריד לכם את הביטחון? התשובה היא לא. אל תעשו את זה לעצמכם.

מנגד, אם גובה זה מה שמטריד אתכם, בסופו של דבר יש לזה פתרון. אופנוע, כמו אופניים, הוא כלי שבהיעדר מהירות דורש שיווי משקל. איזון על אופנוע במהירויות אפסיות דורש עבודת ירכיים ולחץ על הרגליות. ניסיון לאזן את האופנוע באמצעות הידיים על הכידון הוא זה שמוציא את האופנוע מאיזון וגורם להורדת הרגל גם כשלא ממש היה צריך. תעשו על זה אימון קצר באיזה חניון. או שתבואו להתאמן בקורסים ובאימונים שלנו.



Commenti


road

#אופנובלוג

על מה שבין האדם, המכונה והדרך.
מגזין רכיבה.

bottom of page